14. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s mozzarellou a rajčaty! Tento recept je rychlý, snadný a plný lahodných chutí. Vychutnejte si krémovou mozzarellu a osvěžující rajčata ve spojení s lahodným rýžovým pokrmem. Navíc je to skvělá volba pro vegetariány. Získejte inspiraci a uvařte si toto lahodné jídlo ještě dnes!
Suroviny
- 200g rýže Arborio
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 mozzarella
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 1 špetka soli
- čerstvý bazalka
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Přidáme rýži a krátce podusíme.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a za stálého míchání vaříme do změknutí rýže (cca 18-20 minut).
- V menším hrnci přivedeme k varu vodu a vložíme rajčata na 1 minutu, poté je okamžitě přendáme do studené vody a oloupeme je, nakrájíme na kousky.
- Do hotového risotta přidáme nakrájenou mozzarellu a podusíme tak, aby se sýr začal pomalu topit.
- Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, přidáme máslo a necháme krátce prohřát.
- Hotové risotto ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou a můžeme servírovat.