14. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s mozzarellou a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

​Vyzkoušejte lahodné italské risotto ⁣s mozzarellou a rajčaty!⁣ Tento recept je rychlý, ‍snadný a plný lahodných chutí. Vychutnejte ⁣si krémovou mozzarellu ​a osvěžující rajčata ve spojení s lahodným rýžovým pokrmem. Navíc je to skvělá volba pro vegetariány. Získejte ‍inspiraci a uvařte si toto lahodné jídlo ještě⁣ dnes!

Suroviny

  • 200g‌ rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 2‌ rajčata
  • 1 mozzarella
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 1 ⁢špetka soli
  • čerstvý bazalka
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme ⁣na něm nasekanou⁣ cibuli.⁣ Přidáme rýži a ‍krátce podusíme.
  2. Postupně přiléváme ​zeleninový vývar a ‌za​ stálého míchání vaříme do ​změknutí rýže (cca 18-20 minut).
  3. V menším hrnci přivedeme ‍k varu vodu a vložíme rajčata ‍na ‌1 minutu, ‌poté je ⁣okamžitě ⁢přendáme ‌do ​studené vody a oloupeme ⁢je, nakrájíme ⁤na kousky.
  4. Do hotového ⁢risotta přidáme nakrájenou mozzarellu a podusíme tak, aby se sýr ⁤začal pomalu topit.
  5. Přidáme nakrájená​ rajčata, osolíme, přidáme máslo a necháme krátce prohřát.
  6. Hotové risotto ozdobíme ‌nasekanou čerstvou bazalkou a můžeme servírovat.