13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento skvělý recept na zeleninový ratatouille s bylinkami, který je plný chutí a vůní čerstvé zeleniny. Tento klasický francouzský pokrm je ideální volbou pro vegetariány a milovníky zdravé stravy. Suroviny jako rajčata, cuketa, baklažán, cibule a česnek se kombinují s bylinkami jako je tymián, rozmarýn a petržel. Tento recept je snadný k přípravě a určitě si ho zamilujete!
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 3 papriky (červená, zelená, žlutá)
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, tymián, oregano)
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji jemně nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené cukety, baklažány a papriky a nechte chvíli restovat.
- Přidejte nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
- Nakonec dochuťte čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
- Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s pečivem.