11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hříbky a sýr se spojují v tomto lahodném receptu na krémové risotto. Uvařte si luxusní pokrm plný bohatých chutí a lahodné textury. Rychlý a jednoduchý recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 200g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g rýže na risotto
- 750ml zeleninového vývaru
- 100g sýra (např. parmezán)
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a smažte je dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte ji chvíli, dokud není sklenutá.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Na závěr vmíchejte nastrouhaný sýr a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte horké a ozdobte několika kousky hříbků a nastrouhaným sýrem.