11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s hříbky a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Hříbky ⁤a sýr ‌se spojují v tomto lahodném receptu na krémové risotto. Uvařte si luxusní pokrm⁢ plný⁤ bohatých chutí ‍a lahodné textury. Rychlý a jednoduchý recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky.⁣

Suroviny

  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže⁤ na risotto
  • 750ml ⁢zeleninového vývaru
  • 100g sýra (např.⁤ parmezán)
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi ⁤rozehřejte ‌máslo a osmahněte ⁣na​ něm nakrájenou cibuli a ​česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a ⁣smažte je⁤ dozlatova.
  3. Přidejte rýži a restujte ji chvíli,⁤ dokud není sklenutá.
  4. Postupně přilévejte horký ⁤zeleninový ⁣vývar ⁢a ‌neustále míchejte, dokud⁣ rýže neabsorbuje ⁣veškerou tekutinu.
  5. Na závěr vmíchejte nastrouhaný sýr a dochuťte solí‍ a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte horké a ozdobte několika kousky hříbků ‌a nastrouhaným sýrem.