11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kombinace s receptem na ratatouille s grilovanou kachnou. Kombinace sladkých zeleninových chutí s křehkou a křupavou kachnou vytvoří oslnivě chutnou a pestrou chuťovou symfonii. Podívejte se, jak snadno připravit tento skvělý pokrm a okusit chuťové lahůdky francouzské kuchyně.
Suroviny
- 4 kousky kachních prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na plátky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 lilkové plody, nakrájené na plátky
- 4 rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte papriky, cukety a lilkové plody a restujte je do měkka.
- Přidejte rajčata, tymián, rozmarýn, sůl a pepř a vařte asi 10 minut, dokud není směs hustá.
- Očištěné kachní prsa grilujte na grilu nebo na pánvi asi 5 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
- Servírujte ratatouille s grilovanou kachnou a podávejte horké.