9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí Bourguignon s vínem.
zdroj: Recepty 24/7

⁢Vyzkoušejte tento klasický‍ recept na Hovězí Bourguignon s vínem, který je plný bohatých chutí a aromatických vůní.‍ Vychutnejte‍ si lahodné kousky hovězího ‌masa duseného ‍ve víně ‍s bylinkami a zeleninou, ⁣které se jemně rozplývají na‌ jazyku. Připravte ⁢si ⁣tento lahodný ​pokrm ⁢a‌ užijte ⁤si skvělou hostinu s rodinou a přáteli!

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 2⁤ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 250ml červeného vína
  • 250ml hovězího‍ vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ‌lžíce hladké mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 bobkový ​list
  • Soľ a⁤ pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve⁤ nakrájejte hovězí maso na menší ⁤kousky a osolte a ⁣opepřete.
  2. Pokrájejte cibuli, stroužky česneku, mrkev a slaninu ⁣na menší kousky.
  3. Na pánvi ‍rozpalte olej​ a⁤ osmažte ‌na ‍něm maso ‌dozlatova.
  4. Poté přidejte cibuli,⁤ česnek, mrkev‍ a⁣ slaninu a​ smažte dalších pár minut.
  5. Přidejte hladkou​ mouku a promíchejte,⁤ aby ​se všechny⁢ suroviny propojily.
  6. Postupně ‍přilijte víno a vývar, přidejte rajčatový protlak, tymián ‍a bobkový​ list.
  7. Nechejte hrnec dusit na mírném​ ohni ‍asi 2 ⁢hodiny, dokud maso‌ není měkké.
  8. Před ​podáváním ochutnejte ⁤a případně ​dochuťte solí a pepřem.