9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento klasický recept na Hovězí Bourguignon s vínem, který je plný bohatých chutí a aromatických vůní. Vychutnejte si lahodné kousky hovězího masa duseného ve víně s bylinkami a zeleninou, které se jemně rozplývají na jazyku. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si skvělou hostinu s rodinou a přáteli!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 250ml červeného vína
- 250ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička tymiánu
- 1 bobkový list
- Soľ a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osolte a opepřete.
- Pokrájejte cibuli, stroužky česneku, mrkev a slaninu na menší kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm maso dozlatova.
- Poté přidejte cibuli, česnek, mrkev a slaninu a smažte dalších pár minut.
- Přidejte hladkou mouku a promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.
- Postupně přilijte víno a vývar, přidejte rajčatový protlak, tymián a bobkový list.
- Nechejte hrnec dusit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.