9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je lahodný sýrový pokrm z vaječného mléka, který potěší nejen milovníky sýra. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou bouillabaisse plnou sytého sýrového a vaječného aroma. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- 100 g sýra (např. ementál)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na vymastenie formy
Postup
- V miske rozšľahajte vajcia s mlékom, pridajte nastrúhaný sýr a premiešajte.
- Ochutite soľou a korením podľa vlastného gusta.
- Vymastite formu olejom a zalejte do nej vaječnú zmes.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte pokrm asi 20-25 minút, kým nezhnedne a nezhustne.
- Podávajte teplé sočerom alebo čerstvým chlebom.