8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Parmazánový risotto s výrazným hříbkovým aroma.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento​ lahodný recept‍ na parmazánové risotto se výrazným hříbkovým aromatem, které vaše ⁢chuťové buňky rozhodně potěší. S tímto jednoduchým ukázkovým receptem si‌ rychle připravíte ⁣skvělý večeři plnou lahodné italské chuti. Získejte inspiraci hned teď!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 1 ‌cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g sušených hříbků
  • 50g plátkového Parmazánu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • čerstvý petržel
  • sůl,‍ pepř, olivový olej

Postup

  1. Nejprve si sušené hříbky dejte⁣ namočit ⁢do teplé vody⁢ na 30 minut.
  2. V hrnci ⁣rozpáleném​ s olivovým olejem‍ osmahněte nakrájenou ‌cibuli a česnek.
  3. Přidejte rýži a promíchejte, než bude skleněná.
  4. Přilijte vývar po hrstech a‌ neustále míchejte, aby se rýže nesypala. Přidejte i namočené hříbky se šťávou.
  5. Celé vaření si bude trvat asi 18-20 minut, dokud rýže nebude⁤ hebká, ale s trochou skusnutí.
  6. Konečně přidejte strouhaný Parmazán, nasekanou petržel⁣ a⁢ dochuťte⁣ solí a pepřem.