8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře v červeném víně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuře v červeném víně, které bude jistě lahodit všem milovníkům dobrého jídla. Tento jednoduchý a přesto luxusní pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky a udělá radost i vašim blízkým. Sledujte ⁤postup receptu‍ a staňte ‍se šéfkuchařem ve vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 4⁢ kusy kuřecího masa (např.‍ stehna nebo prsa)
  • 1 cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 bobkové listy
  • čerstvá petrželka
  • 400 ml červeného vína
  • olej na smažení
  • sůl, ‌pepř, mletá paprika

Postup

  1. Nejprve osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a ‍na kolečka ‌pokrájený česnek.
  2. Přidáme na plátky‌ pokrájenou mrkev a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a zprudka osmažíme ze všech stran.
  4. Přidáme ‌nasekanou petrželku,​ bobkové listy a zalijeme‌ červeným vínem.
  5. Dusíme pod pokličkou cca 45 minut, nebo dokud maso není měkké.
  6. Případně dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou podle chuti.
  7. Podáváme například s⁣ bramborovou kaší nebo rýží.