8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hrníčkový quiche s šunkou je jednoduchý a lahodný recept, který se připravuje pomocí hrnku jako měřidla. Tato chuťová kombinace výborné nádivky z vajec, smetany, sýra, šunky a bylinek se vám jistě zamluví. Vyzkoušejte tento lahodný quiche na oběd nebo večeři a užijte si skvělou chuť a jednoduchou přípravu.
Suroviny
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku studeného másla
- 1/4 hrnku vody
- 3 vejce
- 1/2 hrnku smetany
- 100g nasekané šunky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte těsto. V misce smíchejte mouku s máslem, dokud nevznikne drobivá hmota.
- Přidejte vodu a rychle vytvořte těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte ho odpočinout v lednici minimálně na 30 minut.
- Na pomoučeném vále rozválejte těsto na placku a přeneste jej do formy na quiche. Přitlačte těsto k dnům a okrajům formy a zbývající přebytek odstřihněte.
- Na těsto dejte nasekanou šunku.
- V misce smíchejte vejce se smetanou, osolte a opepřete podle chuti a směsí zalijte šunku v formě.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30-35 minut, nebo dokud quiche není zlatě hnědé.
- Podávejte teplé nebo studené, podle chuti.