7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Provensálský hovězí pokrm s olivami
zdroj: Recepty 24/7




Vyzkoušejte tento lahodný recept na provençálský hovězí pokrm s olivami, který⁣ okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace šťavnatého hovězího ⁤masa s aromatickými bylinkami a olivami je jednoduše ⁢neodolatelná. Navíc je příprava tohoto pokrmu ⁣snadná a rychlá. ⁢Podávejte ho s bagetou nebo‍ bramborovou⁣ kaší a uvidíte, jak se budou vaši hosté při⁢ večeři oblizovat!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa na nudličky
  • 2 ‌cibule nakrájené na kolečka
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 200g oliv
  • 4 rajčata⁢ nakrájená na‍ kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • Bylinky‌ (rozmarýn, tymián, petržel a bazalka)
  • 400 ml vývaru
  • Sůl, ‍pepř,⁤ olivový ‍olej

Postup:

  1. Na rozpáleném⁢ hrnci osmahneme maso ​na olivovém oleji, přidáme ​cibuli a česnek‌ a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme rajčata, papriku a⁤ olivy.⁣ Zalijeme ⁤vývarem ‍a ​necháme dusit pod ⁤pokličkou cca 30 minut.
  3. Přidáme bylinky a dochutíme ⁣solí a pepřem ​podle chuti.
  4. Pokrm podáváme teplý‍ s rýží nebo bramborem.