7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na provençálský hovězí pokrm s olivami, který okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace šťavnatého hovězího masa s aromatickými bylinkami a olivami je jednoduše neodolatelná. Navíc je příprava tohoto pokrmu snadná a rychlá. Podávejte ho s bagetou nebo bramborovou kaší a uvidíte, jak se budou vaši hosté při večeři oblizovat!
Suroviny:
- 500g hovězího masa na nudličky
- 2 cibule nakrájené na kolečka
- 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 200g oliv
- 4 rajčata nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- Bylinky (rozmarýn, tymián, petržel a bazalka)
- 400 ml vývaru
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na rozpáleném hrnci osmahneme maso na olivovém oleji, přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět.
- Přidáme rajčata, papriku a olivy. Zalijeme vývarem a necháme dusit pod pokličkou cca 30 minut.
- Přidáme bylinky a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokrm podáváme teplý s rýží nebo bramborem.