5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rizoto se špenátem a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se špenátem a sýrem,⁤ které je‍ bohaté⁢ na výrazné chutě a zdravé ingredience. Tento recept je ideální⁣ pro milovníky italské kuchyně a ⁣rychlých a chutných‌ jídel. Podívejte se⁣ na ⁢jednoduchý ‌postup a udělejte si tento‌ lahodný ‍pokrm‍ i​ vy doma!

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 1 cibule
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 200g ​čerstvého špenátu
  • 100g tvrdého sýra
  • 1 lžíce‌ másla
  • 750ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme ⁢na něm jemně nakrájenou cibuli ​a⁤ prolisovaný česnek.
  2. Přidáme rýži a krátce podusíme,⁢ dokud rýže nevstřebá veškeré máslo.
  3. Postupně zalijeme​ vývarem,‍ přilijeme ⁢vždy až ⁢po vstřebání předešlé⁢ dávky.
  4. Po cca 15 minutách vaření přidáme na‌ hrubo‌ nakrájený špenát a nastrouhaný sýr.
  5. Mícháme​ do té doby, ‍než je rýže‍ měkká a rizoto‍ má krémovou konzistenci.
  6. Případně ⁢dochutíme solí a⁢ pepřem a můžeme podávat.