4. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rizoto s plody moře
zdroj: Recepty 24/7

⁣Vyzkoušejte lahodné⁣ rizoto s plody moře! Tento recept kombinuje výrazné⁢ mořské chutě s krémovou rýží pro dokonalý jídelní‌ zážitek.‌ S námi se naučíte, jak snadno a rychle připravit⁤ toto lahodné jídlo plné mořských plodů. Užijte si skvělou chuť moře v pohodlí vaší domácnosti!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 400g směsi mořských plodů ⁣(krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml bílého vína
  • 700ml zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej ⁤a osmahneme na něm na kostičky​ nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme prolisovaný česnek​ a krátce restujeme.
  3. Přidáme rýži a orestujeme do ‌sklovata. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
  4. Postupně přiléváme vývar, za stálého míchání vaříme cca 18 minut, dokud rýže není měkká.
  5. Přidáme mořské plody a vaříme ještě 2-3 minuty.
  6. Přidáme nasekanou ⁣petrželku,⁤ promícháme a hotovo!