4. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s plody moře! Tento recept kombinuje výrazné mořské chutě s krémovou rýží pro dokonalý jídelní zážitek. S námi se naučíte, jak snadno a rychle připravit toto lahodné jídlo plné mořských plodů. Užijte si skvělou chuť moře v pohodlí vaší domácnosti!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml bílého vína
- 700ml zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
- Přidáme rýži a orestujeme do sklovata. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme vývar, za stálého míchání vaříme cca 18 minut, dokud rýže není měkká.
- Přidáme mořské plody a vaříme ještě 2-3 minuty.
- Přidáme nasekanou petrželku, promícháme a hotovo!