2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Provensálský kuřecí ragú s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Provensálský ‌kuřecí ragú s olivami je⁣ lahodná a aromatická specialita inspirovaná tradičními⁢ jídelníčky jižní ​Francie. V tomto receptu se spojují chutě kuřecího ‌masa, ⁢zeleniny a ⁤oliv ⁢do bohaté omáčky,⁣ která dokonale ladí s těstovinami nebo rýží. Uvařte si kousek Provence ​přímo doma⁤ a dopřejte si skvělý gastronomický ⁢zážitek s tímto jednoduchým a ⁤lahodným receptem.

Suroviny:

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 400 g ⁤rajčat⁣ z⁢ konzervy
  • 100 g černých ‍oliv
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička​ sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř ‍podle chuti
  • olivový olej

Postup:

  1. Na⁤ pánvi rozehřejeme olivový olej ‍a opečeme⁢ na‍ něm kuřecí stehna z obou stran,⁤ dokud⁣ nezezlátou.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou ‍papriku a dusíme, ⁣dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme rajčata‌ z konzervy, olivy a koření (tymián, ‍rozmarýn, sůl, pepř) a necháme provařit alespoň​ 30 minut.
  4. Pokud je ‌omáčka příliš⁣ řídká, můžeme ​ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
  5. Podáváme s rýží nebo‍ čerstvým chlebem.