2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Provensálský kuřecí ragú s olivami je lahodná a aromatická specialita inspirovaná tradičními jídelníčky jižní Francie. V tomto receptu se spojují chutě kuřecího masa, zeleniny a oliv do bohaté omáčky, která dokonale ladí s těstovinami nebo rýží. Uvařte si kousek Provence přímo doma a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek s tímto jednoduchým a lahodným receptem.
Suroviny:
- 4 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400 g rajčat z konzervy
- 100 g černých oliv
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm kuřecí stehna z obou stran, dokud nezezlátou.
- Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou papriku a dusíme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme rajčata z konzervy, olivy a koření (tymián, rozmarýn, sůl, pepř) a necháme provařit alespoň 30 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.