1. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošně krémové risotto s houbami a čerstvou pažitkou je jednoduché, ale překvapivě chutné jídlo, které si zamilujete. Vyzkoušejte náš recept na tuto lahodnou kombinaci rýže, hub a bylinek a nechte se unést dokonalou harmonií chutí.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 800ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- čerstvý pažitka
- sůl, pepř
- olivový olej
- parmezán
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nasekanou cibuli.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a prolisovaný česnek a dusíme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a necháme krátce restovat, až se obalí.
- Postupně přiléváme vývar a víno, za stálého míchání vaříme, dokud rýže nezměkne a neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidáme máslo a na drobno nasekaný pažitku, opepříme a osolíme podle chuti.
- Servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem.