28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s pomerančem a černými olivami
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vyzkoušejte originální recept na‌ ratatouille s pomerančem a černými olivami. Tato⁤ pikantní zeleninová směs s příjemnou ⁢kyselinkou pomeranče a ​lahodnými ​olivami je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zdravého a chutného jídla. S námi bude‍ vaření snadné a⁢ výsledek rozhodně stojí za to! Navštivte naše ‌stránky a nechte se inspirovat.‌

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2⁤ stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 cuketa, ‌nakrájená na kolečka
  • 1 baklažán, nakrájený⁣ na⁢ kostičky
  • 2 ​rajčata, nakrájená na kostičky
  • šťáva z 1​ pomeranče
  • 100 g černých oliv, bez pecek, nakrájených ‍na⁢ půlky
  • sůl a pepř podle⁤ chuti

Postup

  1. Na pánvi ⁤rozehřejte⁢ olivový olej⁣ a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte​ česnek a oregáno ‍a krátce restujte.
  3. Přidejte cuketu, ⁣baklažána ‌a ⁣rajčata⁤ a nechte ⁤dusit asi 15 minut,⁤ občas promíchávejte.
  4. Zalijte šťávou z‍ pomeranče a⁤ nechte ‌provařit asi 5 minut.
  5. Přidejte olivy a promíchejte.
  6. Ochutnejte a případně‍ dosolte a⁤ dosolte.
  7. Servírujte jako přílohu‍ k masu nebo ⁣samostatně s křupavým chlebem.