22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Sate Ayam – kousky kuřecího masa na špejli.
zdroj: Recepty 24/7

Sate Ayam je⁢ tradiční indonéské jídlo, které spojuje ​lahodné ⁤kuřecí maso s exotickými kořeněnými omáčkami⁢ a ⁢grilovanými zeleninovými přílohami. Naučte se připravit tyto lahodné kousky kuřecího⁣ masa na ‍špejli a okusíte jedinečnou chuť východní kuchyně. Sate Ayam je skvělou volbou pro všechny milovníky exotických pokrmů plných chutí a vůní. Podívejte se na náš recept a dejte svému jídelníčku nový zážitek!

Suroviny

  • 400 g kuřecích ⁤prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce ⁤sójové⁣ omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Nastrouháme ⁤česnek, nakrájíme cibuli a smícháme​ s olejem, sójovou omáčkou, ⁣medem, solí a pepřem.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme ⁢na kousky a dejme do marinády. Necháme odležet⁣ minimálně 30 minut, ideálně‍ přes noc.
  3. Poté našpikujeme kousky masa na ⁢špejle a grilujeme na‍ rozpáleném ‍grilu ​nebo na pánvi ⁢asi 10-15 minut, obracíme ​až do zlatavé barvy ​až do úplného⁤ propečení masa.
  4. Podáváme s rýží nebo salátem a můžeme⁣ ozdobit ⁤bylinkami nebo sezamem.