17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kančí maso s balsamikem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a‌ chutné recept na kančí maso s balsamikem, které ⁢jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý‍ recept kombinuje⁢ intenzivní chuť kančího masa s bohatou ‍a sladkou chutí balsamika octu. Uvařte ⁣si luxusní pokrm plný lahodných⁤ chutí ​a ukažte svým blízkým,⁣ že se ve vaší kuchyni skrývá opravdový⁣ kulinářský talent.⁢ Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte​ se unést vůní a chutí skvělého jídla. ⁣

Suroviny

  • 500g kančího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200ml balsamikového octa
  • 200ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi⁣ rozpalte‍ olej a osmahněte ⁢na něm nakrájené kousky kančího masa dozlatova.
  2. Přidejte​ na kolečka nakrájenou cibuli a na⁢ tenké plátky nakrájený česnek.⁤ Orestujte do‌ změknutí.
  3. Přilijte balsamikový ocet a kuřecí vývar. Dochucete solí a pepřem a‌ promíchejte.
  4. Nechejte přiklopené dusit na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké‌ a omáčka zhoustne.
  5. Surovinu podávejte například s bramborovou kaší ⁢nebo těstovinami.