17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a chutné recept na kančí maso s balsamikem, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept kombinuje intenzivní chuť kančího masa s bohatou a sladkou chutí balsamika octu. Uvařte si luxusní pokrm plný lahodných chutí a ukažte svým blízkým, že se ve vaší kuchyni skrývá opravdový kulinářský talent. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést vůní a chutí skvělého jídla.
Suroviny
- 500g kančího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200ml balsamikového octa
- 200ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájené kousky kančího masa dozlatova.
- Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Orestujte do změknutí.
- Přilijte balsamikový ocet a kuřecí vývar. Dochucete solí a pepřem a promíchejte.
- Nechejte přiklopené dusit na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Surovinu podávejte například s bramborovou kaší nebo těstovinami.