14. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tagliatelle Aglio Olio
zdroj: Recepty 24/7

Máme pro vás skvělý ‌recept ‍na ‌tradiční italské jídlo – Tagliatelle ‍Aglio Olio. Tento jednoduchý, ale ​překvapivě chutný pokrm se skládá z čerstvých tagliatelle smíchaných s ​olivovým olejem,‍ česnekem a červeným pepřem. Naše krok za krokem instrukce vám pomůže připravit ‌tuto lahodnou a rychlou večeři během několika minut. Navíc, recept obsahuje ‍i tipy ⁣a triky na dokonalé dochucení. Přineste to italské⁤ aroma do vaší⁤ kuchyně s naším ⁢receptem na ⁢Tagliatelle Aglio Olio!

Suroviny:

  • 240 g ⁣tagliatelle
  • 4 stroužky česneku
  • 1⁤ červená paprika
  • 1 pár cherry ‌rajčat
  • 1/2 ​špetky sušeného chilli
  • 4 ⁢lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Ve velkém hrnci ‍přiveďte osolenou vodu k varu a ⁢uvařte tagliatelle dle pokynů na obalu.
  2. Zatímco se ⁤těstoviny vaří, oloupejte a​ nadrobno nakrájejte ​česnek.
  3. Papriku a cherry rajčata ​omyjte a ​nakrájejte na ‍tenká ⁢proužky.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej​ a přidejte česnek a chilli.⁣ Restujte 1-2 minuty, než česnek začne lehce hnědnout.
  5. Přidejte nakrájenou papriku⁣ a rajčata⁣ a smažte 3-4 minuty, dokud se‍ paprika nesměkne.
  6. Uvařené tagliatelle​ scedíme a přidáme je⁤ na pánev se zeleninou. ⁣Důkladně promícháme, aby se těstoviny dobře obalily olejem a zeleninou.
  7. Podle potřeby opepříme a osolíme.
  8. Suroviny⁤ na ⁢pánvi promícháme⁢ a podáváme ihned.