31. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Klasická italská bruschetta
zdroj: Recepty 24/7

⁤Klasická‍ italská bruschetta je jednoduchý a oblíbený ⁣recept, který si získal srdce gurmánů po ​celém světě. Tato chutná a osvěžující předkrmová pochoutka kombinuje čerstvé‍ rajčaty, ⁢bazalku,‍ olivový olej ‌a ⁣křupavý kousek ‌čerstvého chleba.⁢ Vyzkoušejte tento autentický italský ⁤recept a dopřejte si skvělou ⁣chuťovou explozi v jednom soustu. S bruschettou můžete na několikač popustit uzdu své‌ kreativitě a přidat ‌třeba plátky ‍parmazánu, šunku nebo‍ čerstvý mozzarella s bazalkou. Nechte se‌ unést vůní a‍ lahodnou kombinací chutí, kterou nabízí klasická italská‍ bruschetta.

Suroviny

  • 5​ plátků italského chleba
  • 5 rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • Extra panenský olivový ⁣olej
  • Čerstvý bazalkový listy
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na⁢ rozehřáté⁣ pánvi⁣ opečeme plátky chleba ze obou stran do zlatova.
  2. Rajčata ⁢nakrájíme⁢ na ⁤malé ‌kousky⁣ a⁤ přendáme ​do mísy.
  3. K ⁤rajčatům⁣ přidáme prolisovaný česnek, olivový‍ olej, sůl a pepř podle chuti. ⁤Vše⁤ důkladně promícháme.
  4. Opečené​ plátky chleba potřeme směsí z rajčat a česneku.
  5. Na závěr posypeme bruschettu čerstvě nasekanými bazalkovými‌ lístky.