25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová červená polévka je osvěžující, lahodná a zdravá volba pro všechny milovníky rajčat. Tato polévka je připravena z čerstvých, zralých rajčat, která jsou rozmačkána na pyré a smíchána s aromatickými bylinkami a kořením. Vhodná jako lehký oběd nebo večeře, tato polévka nabízí bohatou chuť a vitamíny, které jsou prospěšné pro vaše zdraví. S jednoduchým postupem přípravy a použitím pouze čerstvých surovin se stává tato rajčatová červená polévka oblíbeným receptem pro každou příležitost. Vyzkoušejte ji a dopřejte si osvěžení pro své chuťové buňky.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup
- Rajčata nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semena.
- Cibuli a česnek nasekáme na drobné kousky.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej.
- Zpěníme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme rajčata a dusíme 10-15 minut, dokud se rajčata nezměknou.
- Přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a pepř.
- Hrnec překryjeme poklicí a vaříme dalších 15 minut na mírném ohni.
- Pomocí mixéru rozmixujeme rajčata na hladkou polévku.
- Před podáváním můžeme polévku osolit a okořenit podle chuti.
- Na talíři ozdobíme čerstvým bazalkovým listem.