25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová červená polévka
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová červená polévka je​ osvěžující, lahodná a zdravá volba pro všechny milovníky rajčat. ⁣Tato polévka je připravena z čerstvých, zralých rajčat, která jsou rozmačkána na‍ pyré a smíchána s aromatickými ⁤bylinkami⁢ a kořením. Vhodná ‌jako lehký ⁣oběd nebo večeře, tato polévka⁣ nabízí bohatou chuť a vitamíny, které jsou prospěšné ⁢pro vaše‍ zdraví. S jednoduchým postupem přípravy a ‌použitím pouze ‌čerstvých​ surovin se stává tato rajčatová červená polévka oblíbeným receptem pro​ každou příležitost. Vyzkoušejte ji a ‌dopřejte si osvěžení⁤ pro své chuťové buňky.

Suroviny

  • 1 kg ‍rajčat
  • 2⁣ cibule
  • 3 ⁢stroužky ​česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce​ rajčatového protlaku
  • 1 lžička ⁢cukru
  • sůl ‍a pepř podle chuti
  • čerstvý‍ bazalkový list na ozdobu

Postup

  1. Rajčata nakrájíme na ‌čtvrtky a ‌odstraníme semena.
  2. Cibuli a česnek‍ nasekáme na drobné kousky.
  3. Na pánvi‌ rozpálíme olivový olej.
  4. Zpěníme na něm cibuli a česnek.
  5. Přidáme rajčata ​a dusíme 10-15 minut, dokud se rajčata nezměknou.
  6. Přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a pepř.
  7. Hrnec překryjeme poklicí a vaříme dalších 15 ​minut​ na ⁣mírném ohni.
  8. Pomocí​ mixéru rozmixujeme rajčata na hladkou polévku.
  9. Před podáváním můžeme polévku osolit a okořenit podle chuti.
  10. Na‍ talíři⁢ ozdobíme čerstvým bazalkovým‍ listem.