21. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Mexické fazolové enchilady
zdroj: Recepty 24/7

Mexické ‍fazolové enchilady jsou lahodné⁢ a pikantní pokrm⁣ plný typických mexických chutí.‌ Tento recept vás⁤ provede přípravou⁢ enchilad ⁤se ‍směsí fazolů, rajčat a ⁢koření, zabalit do tortill ‌a zalít sýrovou omáčkou. Vaše⁣ chuťové pohárky⁣ dostanou kvalitní dávku‌ mexické kuchyně, která ‌zaručeně‍ rozžhaví váš večer.

Suroviny

  • 8 tortil
  • 400 g⁤ červených fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 ​plechovka kukuřice
  • 200⁤ g čedaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička ⁤sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na ‍pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, papriky a kukuřici až ​se zjemní.
  2. Přidejte fazole a koření ⁢(kmín, koriandr, papriku, sůl,‍ pepř)​ a vařte přibližně 10 minut.
  3. Tortily naplňte směsí z ⁣fazolí ‌a zavíjejte ⁤do tvaru obdélníku. Pro optimální konzistenci ‌přidávejte trochu strouhaného chedaru k fazolové směsi.
  4. Položte zavíjené‌ tortily na plech, který jste předem vymazali olivovým olejem.
  5. Pečte ⁤v⁣ předehřáté troubě⁢ na 180 stupňů ⁣Celsia‌ asi 15 minut, dokud tortilky nezezlátnou a sýr‌ neroztaje.
  6. Po vyjmutí z trouby⁢ podávejte s guacamolem nebo zakysanou smetanou.