21. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Mexické fazolové enchilady jsou lahodné a pikantní pokrm plný typických mexických chutí. Tento recept vás provede přípravou enchilad se směsí fazolů, rajčat a koření, zabalit do tortill a zalít sýrovou omáčkou. Vaše chuťové pohárky dostanou kvalitní dávku mexické kuchyně, která zaručeně rozžhaví váš večer.
Suroviny
- 8 tortil
- 400 g červených fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 plechovka kukuřice
- 200 g čedaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, papriky a kukuřici až se zjemní.
- Přidejte fazole a koření (kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř) a vařte přibližně 10 minut.
- Tortily naplňte směsí z fazolí a zavíjejte do tvaru obdélníku. Pro optimální konzistenci přidávejte trochu strouhaného chedaru k fazolové směsi.
- Položte zavíjené tortily na plech, který jste předem vymazali olivovým olejem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 15 minut, dokud tortilky nezezlátnou a sýr neroztaje.
- Po vyjmutí z trouby podávejte s guacamolem nebo zakysanou smetanou.