9. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pasta aglio olio je klasický italský recept, který se připravuje rychle a jednoduše. Tato těstovinová specialita se vyznačuje lahodnou kombinací olivového oleje, česneku, červeného pepře a petrželky. Na talíři se pasta aglio olio stává oslnivě chutnou díky jednoduchosti ingrediencí a tlumící síle česneku, který dodává jídlu bohatou a aromatickou chuť. Připravte si tuto tradiční italskou pochoutku a užijte si jemnost italské kuchyně. Navíc, recept na pasta aglio olio je ideální pro všechny milovníky těstovin.
Suroviny
- 250 g spaghetti
- 4 stroužky česneku
- 1 čili paprička
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na vaření těstovin si připravíme vodu a osolíme ji.
- Těstoviny uvaříme al dente dle instrukcí na obalu.
- Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej na mírném ohni.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Čili papričku očistíme a nasekáme na kolečka.
- Přidáme česnek a čili do pánve a opékáme je asi 2-3 minuty, dokud česnek nezíská středně zlatou barvu.
- Těstoviny přidáme do pánve s česnekem a čili. Obracejte je, aby se těstoviny rovnoměrně propékaly s česnekem a olejem.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte trochu vody z vařících těstovin.
- Servírujte okamžitě a můžete posypat oreganem nebo nastrouhaným sýrem.