9. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Římský krokettový salát je lahodný a sýtý recept, který spojuje křupavé krokety se svěžími zeleninovými přísadami. Tento jednoduchý salát je ideální jako samostatné jídlo nebo předkrm. Sestává z chutných bramborových kroket, které jsou obaleny ve strouhance a smaženy do zlatova. Kroketky jsou podávány na lůžku čerstvé zeleniny, jako jsou rukola, cherry rajčátka a olivy, které dodávají jídlu výraznou chuťovou paletu. Salát je pak dokončen osvěžujícím dresinkem z olivového oleje, citronové šťávy a bylin. Tento recept je nejen vynikající, ale také snadno připravitelný a určitě potěší všechny příznivce římské kuchyně.
Suroviny
- 500 g brambor, uvařených a nastrouhaných
- 100 g šunky, nakrájené na kostičky
- 100 g tvrdého sýra, nastrouhaného
- 2 vajíčka, uvařená natvrdo a na kostičky
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte brambory, šunku, sýr, vajíčka a česnek.
- V samostatné misce smíchejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přidejte majonézovou směs k bramborovému mixu a důkladně promíchejte.
- Salát nechte v chladničce odpočinout minimálně 30 minut, aby chutné ingredience zapracovaly.
- Servírujte a ozdobte bylinkami podle chuti.