8. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tradiční těstoviny alla carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční ⁢těstoviny alla carbonara jsou vynikajícím italským jídlem, které si získá srdce⁢ milovníků ‌těstovin. Tato jednoduchá, avšak překvapivě bohatá a krémová pasta se připravuje s přísadami, jako ⁢jsou vaječná žloutka, slanina, ⁤sýr pecorino romano a čerstvě nastrouhaný černý ⁤pepř. ⁤Perfektní kombinace​ těstovin​ s hladkou omáčkou zalíbenou v delikátní slanině vytváří nezapomenutelnou chuťovou ⁣explozi. Pokud máte chuť na autentickou ‍italskou kuchyni, neváhejte a vyzkoušejte tradiční těstoviny ‍alla carbonara.

Suroviny

  • 400g těstovin (nejlépe⁢ špagety)
  • 200g slaniny
  • 4 vejce
  • 100g parmezánu (nebo ​jiného tvrdého sýra)
  • Čerstvě mletý černý ‌pepř

Postup

  1. Na pánvi ‍orestujte ‍na kostičky nakrájenou slaninu, dokud nezíská křupavou konzistenci.
  2. V mezitím uvařte těstoviny al dente podle návodu ‌na‌ balení. Poté je sceděte a nechte stranou.
  3. V misce smíchejte vejce, nasekaný parmezán⁣ a špetku čerstvého mletého černého ‍pepře.
  4. Přidejte⁣ uvařené těstoviny do pánve ⁣se slaninou a promíchejte je dohromady.
  5. Odstraňte pánvi z tepla ⁣a přidejte⁢ směs s vejci a sýrem. Rychle promíchejte, aby se vejce zahřálo a vytvořilo⁤ krémovitou omáčku. Dbejte na to, ‍aby se ⁣vejce neusrážela.
  6. Přidejte další⁤ čerstvě mletý černý pepř podle chuti.
  7. Servírujte okamžitě a případně ‌posypte dalším parmezánem.