7. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pasta alla Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Pasta alla Carbonara je neodolatelné italské ‌jídlo, které se připravuje s výrazným prosciuttem, parmazánem a vejci. Tato jedinečná kombinace ingrediencí‍ zaručuje ‌krémovou a bohatou ‍chuť této ​klasické ‌těstoviny.‍ Objevte recept na ​Pasta alla Carbonara a užijte⁣ si autentickou italskou delikatesu i‌ ve‌ svém domově. ‌

Suroviny

  • 250‍ g těstovin (ideálně špagety)
  • 150​ g pancetty, ⁤nakrájené‌ na kostičky
  • 2 ​stroužky česneku, utřené
  • 2 vejce
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl
  • Olivový​ olej

Postup

  1. Nejprve uvařte těstoviny ⁤al dente v osolené vodě podle návodu ‍na obalu.
  2. V pánvi ⁢orestujte na olivovém oleji ​pancettu dozlatova.
  3. Přidejte utřený‌ česnek a orestujte ho krátce,‍ aby ⁤získal vůni.
  4. V mističce‌ rozmíchejte vejce ​se strouhaným parmazánem a ⁣přidejte špetku soli a čerstvě mletého černého pepře.
  5. Odstavte pánvi s pancettou a​ česnekem z ohně⁢ a přisunte ji ​ke straně, aby se trochu prochladla.
  6. Na sceděné těstoviny přilijte ​směs se vejci ⁢a parmazánem. Dobře promíchejte, aby se všechny ⁣těstoviny ⁣obalily omáčkou, ale dejte pozor,‌ aby se⁢ vejce nesrazila.
  7. Přidejte orestovanou‌ pancettu a česnek, promíchejte a⁣ podávejte ihned.
  8. Případně ‍můžete posypat parmezánem a přidat⁢ další špetku čerstvého pepře podle⁤ chuti.