7. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pasta alla Carbonara je neodolatelné italské jídlo, které se připravuje s výrazným prosciuttem, parmazánem a vejci. Tato jedinečná kombinace ingrediencí zaručuje krémovou a bohatou chuť této klasické těstoviny. Objevte recept na Pasta alla Carbonara a užijte si autentickou italskou delikatesu i ve svém domově.
Suroviny
- 250 g těstovin (ideálně špagety)
- 150 g pancetty, nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2 vejce
- 60 g strouhaného parmazánu
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
- Olivový olej
Postup
- Nejprve uvařte těstoviny al dente v osolené vodě podle návodu na obalu.
- V pánvi orestujte na olivovém oleji pancettu dozlatova.
- Přidejte utřený česnek a orestujte ho krátce, aby získal vůni.
- V mističce rozmíchejte vejce se strouhaným parmazánem a přidejte špetku soli a čerstvě mletého černého pepře.
- Odstavte pánvi s pancettou a česnekem z ohně a přisunte ji ke straně, aby se trochu prochladla.
- Na sceděné těstoviny přilijte směs se vejci a parmazánem. Dobře promíchejte, aby se všechny těstoviny obalily omáčkou, ale dejte pozor, aby se vejce nesrazila.
- Přidejte orestovanou pancettu a česnek, promíchejte a podávejte ihned.
- Případně můžete posypat parmezánem a přidat další špetku čerstvého pepře podle chuti.