7. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ragu s masovými kuličkami
zdroj: Recepty 24/7

⁣Tento vynikající recept na ragu‍ s‌ masovými kuličkami je plný chutných a bohatých příchutí.‌ Masové‍ kuličky jsou připraveny⁢ z ⁤kvalitního mletého⁢ masa, smíchaného s bylinkami a dalšími aromatickými​ ingrediencemi. Ragú je pak ​připraveno z ⁣jemně nasekané zeleniny, rajčat a koření, což ⁢vytváří dokonalou omáčku. ‍Tento ⁣pokrm je skvělý pro večeři nebo pro slavnostnější příležitosti. Vyzkoušejte tento​ recept na ragu s masovými ​kuličkami a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.⁢

Suroviny

  • 500 ​g ⁤mletého masa (hovězí​ nebo vepřové)
  • 1 ‌cibule (nadrobno nakrájena)
  • 2 stroužky česneku⁣ (jemně nasekané)
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1/4 ⁢hrnku​ mléka
  • 1/4 ⁢čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/4‌ čajové lžičky mletého pepře
  • 1/4 čajové lžičky soli

Postup

  1. Ve velké ⁣míse smíchejte mleté maso, ‌cibuli,⁤ česnek, vejce, strouhanku, mléko, kmín, pepř a sůl.
  2. Vytvarujte‌ z‍ této směsi malé ⁣masové kuličky.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte‌ masové kuličky⁣ z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  4. Ve ⁣velkém hrnci zahřejte rajčatovou​ omáčku (pokud ji používáte) nebo ⁢vlastní ⁤omáčku podle vašeho přání.
  5. Přidejte opečené masové⁤ kuličky do omáčky a vařte ještě asi 15-20 minut, dokud ⁤se maso zcela propeče.
  6. Podávejte s​ vařenými ⁣těstovinami nebo⁣ bramborem.