2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ravioli s ragú bolognese.
zdroj: Recepty 24/7

Ravioli ‍s ragú bolognese jsou italským klasickým​ jídlem, ⁢které si určitě zamilujete. ‌Naše receptura vám ukáže, jak​ snadno a rychle připravit vlastní těsto na‍ ravioli a lahodné ragú bolognese. Připravte si ​tento bohatý a aromatický pokrm jako skvělou ⁣večeři pro rodinu či přátele. Užijte si autentický⁤ italský zážitek ve svém vlastním domě!

Suroviny

  • 400 g ravioli
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky ⁣česneku, prolisované
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 mrkve, na plátky nakrájené
  • 2 stonky celeru, ⁣na plátky nakrájené
  • 300⁣ ml rajčatového přírodního džusu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový ⁣olej
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Na ‍rozpáleném olivovém oleji osmažte cibuli a česnek, dokud ‍nezezlátne.
  2. Přidejte mleté maso a smažte ho dohněda. Přidejte mrkev a celer a orestujte,⁣ dokud zelenina nezměkne.
  3. Zalijte rajčatovým ⁤přírodním džusem a ⁤přidejte rajčatový protlak. Přidejte sušené oregano,⁢ bazalku, sůl a pepř. Dobře promíchejte a⁤ vařte na mírném ohni 20-30 minut.
  4. V mezičase ‌uvařte‌ ravioli ve vroucí osolené vodě podle návodu na ⁢obalu.
  5. Proceděnou omáčku z masové směsi přidejte k ravioli a promíchejte.
  6. Servírujte na talíře a posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.
  7. Dobrou chuť!