25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Indonéská hovězí saté
zdroj: Recepty 24/7




Hledáte autentický indonéský recept?⁣ Vyzkoušejte naši lahodnou variantu indonéského hovězího saté. Tento recept vám⁢ přinese jedinečnou chuť tradičního indonéského pokrmu.⁢ Kousky hovězího masa jsou marinovány v pikantní směsi a pak opékány na grilu. Zkuste tento exotický pokrm a přenesete se svými senty​ na indonéskou pláž.

Suroviny

  • 500⁤ g hovězího⁣ masa (nejlépe roštěnec)
  • 4 lžíce‍ sójové omáčky
  • 2 lžíce kafrového medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička ‌mletého kurkumy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika

Postup

  1. Na špízy naporcujte hovězí maso ​a papriku.
  2. V misce smíchejte sójovou⁤ omáčku, med, olej, koriandr,⁢ kurkumu a rozmačkaný česnek. Vzniklou marinádu nalijte na maso a papriku a nechte působit minimálně⁢ 30 minut.
  3. Gril rozpalte na vysokou teplotu​ a maso s paprikou na něm grilujte asi ‍5-7 minut z každé strany, dokud není maso zevnitř propečené​ podle vašeho gusta.
  4. Hotové saté‌ podávejte například s rýží nebo salátem.