24. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Potešte své chuťové buňky pikantním a přírodním receptem na arašídovou omáčku. Tato omáčka je vyrobená z kvalitních arašídů a nabízí vám výraznou chuť a bohatou texturu. Prostě ji přilijte na svá oblíbená jídla jako dip, omáčku nebo marinádu a dopřejte si jedinečný zážitek plný lahodných arašídových aróm. Nejen, že je vysoce chutná, ale také ji můžete snadno vyrobit doma a naplnit ji svými oblíbenými přísadami pro ještě větší osobní touhy po pikantnosti. Nechejte se unést touto jedinečnou přírodní arašídovou omáčkou!
Recept: Pikantní přírodní arašídová omáčka
Suroviny
- 200g pražených arašídů
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička červeného chilli (drcené)
- šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte česnek a papriku a nakrájejte je na menší kousky.
- V mixéru smíchejte arašídy, česnek, papriku, olivový olej, sójovou omáčku, javorový sirup, drcené chilli a šťávu z limetky. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pokud chcete omáčku pikantnější, přidejte více červeného chilli.
- Nechejte omáčku odpočinout v lednici minimálně 30 minut, aby se chutě propojily.
- Omáčku můžete servírovat k grilovanému masu, zelenině nebo jako dip k nachosům.