24. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Aloo gobi masala je tradiční indické jídlo plné exotických chutí a aromatických koření. Tato veganská a bezlepková pochoutka je připravena z čerstvého květáku a brambor, vařených v bohaté směsi koření, jako je kurkuma, koriandr a kumin. Vychutnejte si toto husté, sladkokyselé jídlo s rýží nebo plackami naan pro skvělý zážitek z indické kuchyně.
Suroviny
- 1 velká brambora, nakrájená na malé kousky
- 1 malá hlávka květáku, rozdělená na růžičky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mleté cuminu
- 1 čajová lžička mletého červeného papriky
- 1 čajová lžička garam masala koření
- 1 polévková lžíce oleje
- Sůl podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kurkumu, mletý koriandr, cumin, červenou papriku a garam masalu. Směs promíchejte a nechejte osmahat asi minutu, dokud se všechny koření sloučí.
- Přidejte brambory a květák. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo na zelenině.
- Přidejte trochu vody a zakryjte pokličkou. Nechte vařit na středním ohni asi 15-20 minut, dokud se brambory a květák neudělají.
- Případně dochuťte solí a ozdobte čerstvým koriandrem.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.