23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Aloo Gobi
zdroj: Recepty 24/7

Aloo Gobi je tradiční indické jídlo s‍ bramborami a‍ květákem, které je⁣ plné chutných ⁢koření a aromatických‍ bylinek.‌ Tento recept vám ⁤ukáže,⁣ jak⁤ jednoduše ⁤připravit toto lahodné vegetariánské jídlo⁢ doma. Užijte si bohatou⁤ kombinaci‍ křehkých brambor, křupavého květáku a zároveň výrazného dochucení kari směsí a zázvoru. ‌S tímto ⁣receptem⁤ se budete cítit jako v indické restauraci přímo u vás doma. Užijte‍ si skvělou ⁢chuť Aloo Gobi s chlebem nebo rýží!

Suroviny

  • 1⁢ velká brambora (oloupaná ‍a​ nakrájená na kostičky)
  • 1 malá hlávková kapusta (nakrájená na menší kousky)
  • 1 ‌středně‍ velká cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 čajová lžička zázvoru (nasekaného)
  • 1 ⁣čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička koriandru (mletého)
  • 1/2 ‍čajové ⁤lžičky kmínu (mletého)
  • 1/2 čajové ‌lžičky ​červené papriky (mleté)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvý⁢ koriandr (nasekaný, na ​ozdobu)

Postup

  1. Na ⁢pánvi ‌rozehřejte olivový olej a přidejte koriandr, kmín a červenou papriku. Smažte ⁢asi 1 minutu,‍ dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte cibuli a vařte ji​ do​ měkka,⁢ asi 5 minut.
  3. Přidejte ⁤česnek a zázvor a ⁤vařte další ⁤1 minutu.
  4. Přidejte brambory​ a smažte je asi 5⁣ minut, dokud⁤ nezačnou hnědnout.
  5. Přidejte‍ kapustu,⁢ kurkumu a⁤ sůl.⁢ Smíchejte a vařte dalších 5 minut.
  6. Přidejte 1/4 šálku vody,⁣ zakryjte⁣ pánvi pokličkou a ⁤vařte na mírném ohni asi ⁤15-20 minut nebo dokud nejsou brambory a kapusta měkké.
  7. Přidejte mletý koriandr a promíchejte. Vařte ještě⁣ asi 2 minuty.
  8. Po dokončení posypte čerstvým nasekaným ‌koriandrem.
  9. Servírujte ⁢a vychutnejte si lahodné ‍aloo gobi⁤ s rýží nebo chapati.