23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Aloo Gobi je tradiční indické jídlo s bramborami a květákem, které je plné chutných koření a aromatických bylinek. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit toto lahodné vegetariánské jídlo doma. Užijte si bohatou kombinaci křehkých brambor, křupavého květáku a zároveň výrazného dochucení kari směsí a zázvoru. S tímto receptem se budete cítit jako v indické restauraci přímo u vás doma. Užijte si skvělou chuť Aloo Gobi s chlebem nebo rýží!
Suroviny
- 1 velká brambora (oloupaná a nakrájená na kostičky)
- 1 malá hlávková kapusta (nakrájená na menší kousky)
- 1 středně velká cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 čajová lžička zázvoru (nasekaného)
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička koriandru (mletého)
- 1/2 čajové lžičky kmínu (mletého)
- 1/2 čajové lžičky červené papriky (mleté)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti
- Čerstvý koriandr (nasekaný, na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte koriandr, kmín a červenou papriku. Smažte asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte cibuli a vařte ji do měkka, asi 5 minut.
- Přidejte česnek a zázvor a vařte další 1 minutu.
- Přidejte brambory a smažte je asi 5 minut, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte kapustu, kurkumu a sůl. Smíchejte a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte 1/4 šálku vody, zakryjte pánvi pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut nebo dokud nejsou brambory a kapusta měkké.
- Přidejte mletý koriandr a promíchejte. Vařte ještě asi 2 minuty.
- Po dokončení posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
- Servírujte a vychutnejte si lahodné aloo gobi s rýží nebo chapati.