23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Sushi
zdroj: Recepty 24/7

Získejte neodolatelný recept ‍na přípravu sushi a naučte se,​ jak vyrobit tu nejlepší‍ japonskou specialitu doma. Od pikantního lososa až po ⁤jemnou⁣ tekutinu z lepkavé rýže – s našimi krok⁣ za krokem návody se stanete⁤ skutečným mistrem ⁢sushi. Překvapte své ‌přátele a ⁣rodinu tímto‌ uměleckým pokrmem,⁣ který spojuje zdravou stravu s nezapomenutelným chuťovým⁤ zážitkem. Nenechte⁣ si ‍ujít ⁣toto jedinečné kulinářské dobrodružství s naším receptem ⁤na sushi.

Suroviny

  • 250g sushiové rýže
  • 3 ​až 4 nori listy (mořské řasy)
  • 1 okurka
  • 1 avokádo
  • 1 mrkev
  • 150g čerstvého lososa
  • Sojová‌ omáčka
  • Wasabi ⁣pasta
  • Ingredience na dip⁤ – například zázvor, chilli omáčka

Postup

  1. Uvařte sushiovou​ rýži‌ dle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
  2. Na bambusovou ⁢podložku nebo sushimat ⁤položte nori list.
  3. Pokryjte nori list vrstvou rýže, zanechte horní část nori bez rýže.
  4. Na horní část ‍nori rovnoměrně ⁢rozválejte​ plátky lososa, okurky, ​avokáda ⁢a⁢ mrkve.
  5. Pomocí bambusové podložky ⁣srolovujte sushi do podoby ​válečku.
  6. Spojte konec nori ‌listu s rýží, aby váleček držel pohromadě.
  7. Opakujte postup ‍pro zbylé přísady a nori listy.
  8. Sushi válečky nakrájejte na menší kousky, ‌o velikosti jednoho ‌sousta.
  9. Sushi ⁤podávejte s sojovou⁤ omáčkou, ⁢wasabi pastou a oblíbenými ⁢dipy.