22. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Plněné ravioli se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Plněné ravioli se špenátem ‍- Vyzkoušejte ⁣tuto lahodnou italskou specialitu! Plněné ravioli⁤ s nadýchanou‌ špenátovou nádivkou jsou dokonalým pokrmem pro milovníky těstovin. Připravte si domácí ⁤těsto ⁢nebo využijte⁤ hotové ze supermarketu a naplňte ho šťavnatým ‌špenátem. Plněné ravioli se‍ špenátem ⁣jsou ideální ⁢volbou pro⁣ všechny, kteří hledají inspiraci pro rychlý a chutný oběd ⁢či večeři. Bude to skvělá volba ‍nejen pro ‍vegetariány,‌ ale i pro ty, ‌kdo chtějí zpestřit svůj jídelníček. Vyzkoušejte‌ tento recept ještě dnes a pochutnejte si na šťavnatých a aromatických plněných ravioli se špenátem.

Suroviny:

  • 300⁤ g ravioli
  • 200 g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g tvrdého sýra
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Špenát důkladně omyjeme‌ a osušíme. Pokud máme⁤ čerstvý⁢ špenát, oloupeme ho od stopek, pokud máme mražený, rozmrazíme ho podle ‌návodu na⁢ obalu.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  3. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme na něm cibuli‌ s česnekem,‌ dokud​ nezezlátne.
  4. Přidáme‌ špenát a krátce ho orestujeme do změknutí.
  5. Sůl a pepř přidáme podle chuti.
  6. Na vedlejší pánvi si ​rozehřejeme olej na smažení ravioli.
  7. V hrnci s vroucí osolenou vodou ⁢uvaříme ravioli podle návodu na obalu.
  8. Uvařená ravioli⁢ scedíme a opláchneme studenou vodou.
  9. Plnění do ravioli připravíme tak, že na jedno⁤ raviolo položíme trochu špenátové směsi, posypeme nastrouhaným⁣ sýrem a ⁢přiklopíme druhým ravioliem.
  10. Připravené plněné ⁤ravioli pak osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran, dokud ‌nezezlátne a sýr se nerozpustí.
  11. Hotové plněné‍ ravioli ⁤se ⁤špenátem ​podáváme ihned, ideálně s podzimní zeleninovou nebo rajčatovou omáčkou.