21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lazanje s rajčaty a mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné‌ lazanje s ‍rajčaty a mozzarellou, které se rozplývají⁢ na jazyku. Tento recept je plný čerstvých a kvalitních surovin, které dodávají tomuto tradičnímu​ italskému jídlu dokonalou chuť. ⁣Vyzkoušejte tento‍ jednoduchý, ‍ale zároveň‍ elegantní recept⁤ a dopřejte si lahodnou večeři ve společnosti svých blízkých.

Suroviny:

  • 500​ g sušených lazanelovek
  • 500⁤ g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 300​ g mozzarelly, na plátky ​nakrájená
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • Sůl⁢ a pepř ‍podle chuti
  • Olivový⁣ olej

Postup:

  1. Ve ​větším⁤ hrnci přiveďte osolenou vodu ‌k ⁢varu ⁣a přidejte lazanelovky. Vařte al dente ‌podle pokynů na obalu.
  2. Na​ pánvi si rozehřejte olivový​ olej a⁤ osmažte cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  3. Přidejte mleté hovězí ⁢maso a vařte​ ho dozlatova.
  4. Přidejte drcená rajčata,⁤ oregano, bazalku, sůl a‌ pepř. ⁤Vařte ⁢15 ⁣minut, dokud se omáčka zahustí ​a dochutí se.
  5. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
  6. Vymažte zapékací formu olivovým olejem.
  7. Přihrňte na dno formy vrstvu lazanelovek, následovanou směsí‍ mletého masa⁢ a ⁢rajčatovou omáčkou.
  8. Pokračujte s dalšími vrstvami lazanelovek,⁣ masa a ⁤omáčky, dokud nevyužijete všechny suroviny.
  9. Horní​ vrstvu ⁢posypte ⁤plátky‌ mozzarelly.
  10. Pečte v troubě​ asi 25-30 minut, dokud se mozzarella neroztaví a nezačne se zlatě hnědit.
  11. Nechte vychladnout a podávejte.