20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Zalité perličkové tofu se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Zalité​ perličkové ​tofu se⁢ zeleninou je lahodný vegetariánský ​recept, který si zamilují i ti, kteří‍ neholdují masu. Tofu⁢ je zde dokonale ‍křehké, zalité omáčkou​ plnou chuti ⁢a doplněné čerstvou zeleninou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a bavte‍ se při přípravě i jeho ⁤konzumaci!

Suroviny

  • 200g ⁢perličkového tofu
  • 1⁣ žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • ½ ‌papriky ​(červená nebo žlutá)
  • 1‌ malá cuketa
  • 100g ⁣houby (např. žampiony)
  • 2 ⁣lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička ​zázvoru (nastrouhaný)
  • 1 lžička hořčice
  • 1 ⁤lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • sůl ⁤a pepř podle chuti

Postup

  1. Perličkové tofu nakrájíme na menší kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na ⁤jemno.
  3. Mrkev, papriku, cuketu a houby očistíme a nakrájíme na ⁤tenké⁢ proužky ⁤nebo plátky.
  4. V rendlíku rozehřejeme olej‌ a na něm osmahneme ‍cibuli s ⁣česnekem, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme nakrájenou zeleninu a promícháme.
  6. Přidáme ⁣nakrájené tofu ‌a restujeme spolu asi 5 minut,⁣ občas promícháváme.
  7. V malé misce smícháme⁤ sójovou omáčku, zázvor, hořčici, cukr,⁤ sůl a ⁣pepř.
  8. S touto směsí zalijeme ‌zeleninu s‌ tofu ‌ve rendlíku.
  9. Přikryjeme pokličkou ‌a dusíme asi 10 minut na ⁣středním ohni, nebo dokud není zelenina měkká.
  10. Pokrm podáváme s rýží, ⁤nebo⁣ těstovinami.