20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zalité perličkové tofu se zeleninou je lahodný vegetariánský recept, který si zamilují i ti, kteří neholdují masu. Tofu je zde dokonale křehké, zalité omáčkou plnou chuti a doplněné čerstvou zeleninou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a bavte se při přípravě i jeho konzumaci!
Suroviny
- 200g perličkového tofu
- 1 žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- ½ papriky (červená nebo žlutá)
- 1 malá cuketa
- 100g houby (např. žampiony)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaný)
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Perličkové tofu nakrájíme na menší kostičky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Mrkev, papriku, cuketu a houby očistíme a nakrájíme na tenké proužky nebo plátky.
- V rendlíku rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a promícháme.
- Přidáme nakrájené tofu a restujeme spolu asi 5 minut, občas promícháváme.
- V malé misce smícháme sójovou omáčku, zázvor, hořčici, cukr, sůl a pepř.
- S touto směsí zalijeme zeleninu s tofu ve rendlíku.
- Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut na středním ohni, nebo dokud není zelenina měkká.
- Pokrm podáváme s rýží, nebo těstovinami.