20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Domácí pizza Margherita.
zdroj: Recepty 24/7

Tento​ recept na domácí ‌pizza Margherita vám umožní si vychutnat klasickou italskou‍ specialitu přímo⁣ z pohodlí ‌vašeho⁢ domova. ​S ‍použitím​ čerstvých a⁤ kvalitních surovin, ​jako‌ je čerstvý ⁣rajčatový⁢ základ, bylinná omáčka a kvalitní mozarella,‍ vytvoříte ⁣dokonalou kombinaci ⁣chutí. Dopřejte⁢ si tento jednoduchý a oblíbený​ recept na pizzu Margherita a⁣ užijte si výtečný gastronomický zážitek. Vaše‌ chuťové⁣ pohárky určitě ocení tento klasický a lahodný pokrm. ‌

Suroviny

  • 250 g ​hladké ‍mouky
  • 150 ml ‌vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička ‍soli
  • 1 lžíce⁤ olivového ‌oleje
  • 200 g passaty
  • 150 g mozzarelly
  • 5-7 cherry rajčat
  • čerstvý ⁤bazalkový​ list
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, cukr ⁢a sůl.‍ Přidejte vodu a⁤ olivový olej‌ a vypracujte hladké těsto. Pokud je ‌těsto ⁤příliš suché, přidejte trochu vody,⁢ pokud ‍je příliš lepkavé, přidejte trochu mouky. Těsto ⁤nechte odležet asi ‌30‍ minut na ‌teplém místě.
  2. Pečící troubu předehřejte na ​220 °C.
  3. Těsto rozdělte na dvě⁣ části a každou vyválejte na tenký plát. ⁢Položte pláty na plech⁢ vyložený ⁣pečicím papírem.
  4. Přidejte​ passatu na těsto​ jako omáčku. Rozprostřete ji ⁣po celém povrchu a nechte okraje volné.
  5. Na omáčku ⁢rozsypte na kousky nakrájenou‌ mozzarellu. Přidejte nakrájená ⁤cherry‍ rajčata.
  6. Ochutnejte sůl a pepř podle chuti. ⁢Přidejte ‌bazalkové listy.
  7. Pizzy ⁣pečte v předehřáté troubě asi⁤ 12-15 minut, nebo dokud nejsou křupavé a zlatavé.
  8. Vyndejte z ‍trouby ⁣a nechte trochu​ vychladnout. Nakrájejte na kousky ‌a⁢ podávejte ještě teplé.