20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kari kuře s kořením je lahodné a exotické jídlo plné aromatických vůní a lákavé chuti. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit toto oblíbené asijské jídlo v pohodlí vaší vlastní kuchyně. S využitím čerstvých ingrediencí a aromatických koření, jako je kari, zázvor a kurkuma, bude váš talíř naplněn křehkým kuřecím masem s bohatou omáčkou. Přidejte zeleninu podle vašeho výběru a doprovodte jídlo s voňavou rýží nebo chlebem a vychutnejte si lahodnou asijskou hostinu přímo doma. S tímto receptem na kari kuře s kořením budete rozhodně potěšit jak své chuťové buňky, tak i své blízké.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička soli
- 400 ml kokosového mléka
- 250 ml kuřecího vývaru
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky.
- Na pánvi zahřejeme olivový olej a na něm osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a smažíme ještě dalších 2 minuty.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho ze všech stran, dokud není zlatavé.
- Přisypeme kari koření, mletý kmín, kurkumu, garam masalu a sůl. Všechny koření dobře promícháme s kuřecím masem.
- Přidáme nakrájené papriky, kokosové mléko a kuřecí vývar.
- Všechno důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit přibližně 20 minut, dokud není kuřecí maso měkké a papriky jsou změklé.
- Ochutnáme a případně dosolíme. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.
- Před podáváním můžeme pokrm ozdobit čerstvým koriandrem.