20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný recept na Kung Pao kuře? Naše verze tohoto tradičního čínského jídla vás nadchne! Smažené kousky kuřecího masa jsou podávány s křupavým arašídovým posypem a osvěžujícím mixem zeleniny. Tento pikantní pokrm je jednoduchý a rychlý k přípravě, a určitě vás okouzlí svou výraznou chutí. Připravte si Kung Pao kuře a přenesete se do exotické chuťové dobrodružství!
Kung Pao kuře
Suroviny
- 500g kuřecího masa (pokrájeného na kousky)
- 1/2 šálku ořechů (arasídových nebo cajun)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 středně velká cibule (nasekaná)
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky kukuřičného škrobu (rozmíchaného ve vodě)
- 1/4 čajové lžičky červeného chilli (opce)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájený česnek. Orestujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova. Odstraňte maso z pánve a dejte ho stranou.
- Do pánve přidejte cibuli a papriku. Smažte je asi 3-4 minuty, dokud nezměknou.
- Do pánve vraťte maso a přidejte ořechy.
- V malé míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, cukr, kukuřičný škrob a červené chilli. Přidejte směs do pánve a vařte, dokud se omáčka nezahustí.
- Servírujte s rýží nebo nudlemi.