19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bakso – indonéská masová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bakso – indonéská masová polévka ‌je lahodným a výživným pokrmem. Tradiční indonéská specialita obsahuje kuličky z mletého masa, které jsou podávány ve vývaru z⁤ masa ‍a zeleniny. Tato chutná polévka ‌je plná exotických koření, která​ dodávají jídlu jedinečnou⁢ chuť a ⁤aromu. Přidejte⁢ své oblíbené přísady‌ jako nudle, zeleninu či vejce a vytvořte si svou vlastní chuťovou kombinaci. Bakso – indonéská masová ‌polévka ‌je skvělou volbou pro ty, kteří ⁣si chtějí vychutnat autentickou indonéskou kuchyni. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a přesto lahodnou polévku ‌a okusťte kousek Indonésie.

Suroviny:

  • 400 g mletého ‌masa (hovězí, ⁤vepřové nebo kuřecí)
  • 200 g mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého ⁣pepře
  • 1 lžička⁣ cukru
  • 1 lžička kečup‌ manis (sladký indonéský ⁤kečup)
  • 1 lžíce⁢ sójové omáčky
  • 1​ litr hovězího vývaru
  • těstoviny soba (indonéské⁣ nudle)
  • vejce
  • jarní cibulka a koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Ve vhodné nádobě smíchejte mleté maso, stroužky česneku a cibuli (nakrájené nadrobno), sůl, pepř, cukr, kečup manis a sójovou omáčku. Dobře promíchejte.
  2. Z těsta vytvarujte malé⁤ kuličky a⁢ nechte je odpočinout.
  3. Přiveďte hovězí vývar k varu ‍a do něj postupně přidávejte masové kuličky. Vařte je asi 10-15 minut, dokud nejsou uvařené.
  4. Mezitím uvařte těstoviny soba podle pokynů na obalu.‍ Opláchněte je pod studenou vodou, aby ⁤nelepily.
  5. V hrnci s ​vařící vodou si udělejte vejce na tvrdo.
  6. Hotovou polévku servírujte‍ se soba nudlemi, nakrájenou jarní cibulkou,‍ nasekaným koriandrem a vejcem na tvrdo nakrájeným na ‌polovinky.