18. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Lečo s tofu – Jednoduchý a vyvážený veganský recept!
Chutná lečo s lahodným tofu je skvělým jídlem, které si zamilují nejen vegetariáni. Tento recept je nejen součástí zdravého životního stylu, ale také je plný nepřehlédnutelné kombinace chutí. Naše lečo s tofu je připraveno s čerstvými a výživnými ingrediencemi, které dodají vašemu jídlu skvělý chuťový zážitek. Tofu je perfektně zjemněno pikantními bylinkami a obaleno tekutým rajčatem s lečem, vytvářející neodolatelné jídlo. Přidejte si k tomu křupavý pečivo nebo rýži a máte skvělý pokrm, který potěší každého!
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 200 g tofu
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červenou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- V hlubokém hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a mrkev, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mletý kmín, mletou papriku a promíchejte.
- Přidejte červenou čočku a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše vařte přibližně 20 minut, dokud se čočka nerozvaří.
- Zatím si připravte tofu – nakrájejte ho na kostičky.
- Do polévky přidejte tofu a vařte ještě 5 minut.
- Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplou lečo s tofu a podávejte s kouskem chleba.