18. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejská rýžová kulička.
zdroj: Recepty 24/7

Korejská rýžová kulička je oblíbeným orientálním pokrmem, kterým⁣ si‍ snadno zpříjemníte své jídlo. Tato kulička je vyrobena z ⁢kvalitní rýže, která je smíchána s různými kořeněnými ingrediencemi a‍ formována ⁣do ‌podoby malých kuliček.‌ Poté je kulička podávána s⁢ omáčkou, která dodává jídlu pikantní chuť. Korejská rýžová⁤ kulička je ideální jako předkrm nebo lahodný snack. Vyzkoušejte tento​ jednoduchý a‌ chutný recept‌ a ⁣okusťte autentickou korejskou kuchyni‌ doma!

Suroviny

  • 1 ​šálek jasmínové ‌rýže
  • 2 ​šálky⁤ vody
  • 1‍ lžička‌ soli
  • 1 šálek ‍rýžové mouky
  • 1/4 šálku vody
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce sezamového​ oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek

Postup

  1. Rýži důkladně‍ opláchněte pod ⁣tekoucí ​vodou,⁢ dokud není voda čistá. Poté rýži nechte namočenou ve 2 šálkách‍ vody po‌ dobu‍ nejméně 30 minut.
  2. V⁢ hrnci přiveďte vodu k varu⁢ a přidejte lžičku soli. Přidejte⁤ namočenou rýži​ spolu s vodou, ve které⁣ se namáčela.‌ Vařte pod pokličkou na mírném​ ohni asi⁣ 15-20 ⁣minut, ⁢dokud rýže nezměkne a ⁢voda ⁣se ⁣vsákne. Poté odstraňte z ohně a nechte rýži vychladnout.
  3. V misce smíchejte rýžovou mouku, vodu, cukr, sůl, sezamový olej a sezamová semínka a vytvořte hladké těsto.
  4. Ve ‍větší hrnci přiveďte vodu ⁤k ‌varu a přidejte lžíci soli. S pomocí‌ lžičky vytvářejte⁣ malé kuličky z rýžového těsta a přidejte je do ⁢vroucí vody. Vařte ‌asi 2-3 minuty, dokud kuličky nevynoří ⁢na povrch.
  5. Pomocí​ naběračky⁤ nebo ⁣dřevěné špachtle přendejte⁤ kuličky⁣ do misky ‌s vodou, aby‌ se opláchly. Poté je přendejte na ⁢talíř a⁢ nechte okapat.
  6. Servírujte korejské⁢ rýžové kuličky s omáčkou ⁢podle vlastního výběru.