18. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Sicilská bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

​Sicilská bruschetta s rajčaty je jedinečný recept, který vám přináší chuť ⁣slunné Sicílie. Tato tradiční italská pochoutka vás okouzlí svou ⁣jednoduchostí a svěžestí. Křehký chléb, posypaný čerstvým česnekem, je doplněný plátky šťavnatých rajčat, olivovým olejem a bazalkou. Tento lahodný pokrm se stane skvělým předkrmem nebo⁣ dokonce lehkým⁢ občerstvením‌ na jakoukoliv příležitost. Připravte si tento⁤ sicilský klasik a nechte se unést jeho bohatou chutí.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého pečiva⁣ (např. ciabatta)
  • 2 středně velká rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 4 ​lžíce olivového oleje
  • Čerstvá bazalka
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na plátky pečiva si můžete připravit grilované rohlíky nebo je opečte v troubě tak, aby byly křupavé.
  2. Rajčata umyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Stroužek česneku ⁢oloupejte a rozetřete na pečivo.
  4. Pokapeme ho olivovým olejem a‍ dobře osolíme a opepříme.
  5. Na pečivo rozložíme plátky rajčat a přidáme čerstvou bazalku.
  6. Na závěr pokapeme olivovým olejem a nastrouháme sýr Pecorino Romano nebo Parmezán.
  7. Podáváme hned, nebo můžeme nechat chvíli odpočinout.