Jednoduchý a lahodný recept na sýrovou pásu plněnou zeleninou. Tato chutná a zdravá pochoutka je perfektní jako lehký oběd nebo večeře. Zeleninu můžete libovolně přizpůsobit svým chutím a preferencím. Kombinace křupavé zeleniny a syrového sýra vytváří dokonalou texturu a plnou chuť. Stačí si jenové jemně nakrájet zeleninu, naaranžovat ji na sýrovou pásu a zabalit do rolky.
Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a plný vitamínů. Přidání syrového sýra zvyšuje obsah bílkovin a dodává jí potřebného křupavého povrchu. Páska je také skvělou alternativou pro ty, kteří se řídí bezlepkovou dietou. Dopřejte si svěží a barevný zážitek na talíři s tímto jednoduchým receptem na sýrovou pásu plněnou zeleninou.
Suroviny
- 6 plátků syrového těsta
- 150 g smetanového sýru
- 1 menší cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 cuketa
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nakrájenou cibuli, papriku, rajče a cuketu, dokud nezměknou.
- Plátky syrového těsta rozprostřeme na pracovní plochu a potřeme je smetanovým sýrem.
- Na jednu stranu každého plátu těsta naneseme směs orestované zeleniny.
- Těsto přeložíme na polovinu, takže nám vznikne páska se dvěma vrstvami těsta a vrstvou zeleniny uprostřed.
- Opakujeme postup pro všechny plátky těsta.
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a opékáme pásy těsta z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Pak je vyjmeme z pánve a necháme trochu vychladnout.
- Pokud chceme, můžeme ještě potřít povrch pásů těsta smetanovým sýrem.
- Poté je nakrájíme na menší kousky a podáváme.