17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kořeněný kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněný kuřecí kari je lahodný recept, který přináší kombinaci výrazných koření a kousků kuřecího masa. Tento tradiční‌ indický pokrm je ‌plný chutí a vonných vůní, které okouzlí každého gurmána. ‌V receptu se používají ⁤čerstvé bylinky, exotická koření a další ingredience, které dodávají jídlu jedinečný charakter. Naučte se, jak si připravit toto uchvatné kuřecí kari a rozšířte si své kulinařské dovednosti.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (do kosti)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru‌ (nastrouhaného)
  • 1 paprika
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • sůl​ a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí‍ maso nakrájíme ⁢na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a​ nakrájíme na drobné kousky. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli a česnek a⁤ osmahneme do zlatova.
  4. Přidáme nakrájené kuřecí maso a zázvor.⁤ Opražíme, dokud maso nezezlátne⁣ ze všech ​stran.
  5. Přidáme kari koření a papriku. Promícháme a⁤ necháme chvíli podusit.
  6. Přilijeme kokosové mléko, ‌sójovou omáčku a přidáme cukr. Osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Vše důkladně ⁢promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit při ⁤střední‍ teplotě asi 30 minut, dokud‌ maso není měkké a omáčka zhoustne.
  8. Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.