17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Milan Ahmed Keema Masala
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si‌ nezapomenutelnou indickou pochoutku‍ s ⁤receptem „Milan Ahmed‌ Keema Masala“. Tento ⁣lahodný pokrm s jemně ⁣kořeněným mletým masem a směsí indických koření vám rozhodně zvedne náladu. Naše ⁤podrobné instrukce vás provedou postupem od ⁢přípravy masa po konečné ‍zdobení. Oslňte své chuťové pohárky touto výjimečně‍ chutnou a autentickou indickou​ pochoutkou „Milan‍ Ahmed ⁤Keema Masala“.

Suroviny:

  • 500g mletého ‌hovězího masa
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 zelené papriky, ‌nakrájené na ⁢proužky
  • 2 lžíce‌ oleje
  • 2 lžíce ⁤kečupu
  • 2 lžičky ‍kari koření
  • 1 lžička⁤ mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • sůl ⁤podle chuti

Postup:

  1. Na sporáku zahřejte olej ve‍ velké pánvi a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a⁤ smažte ho spolu‌ s cibulí asi 1 minutu.
  3. Přidejte ​mleté⁣ maso do pánve a vařte ho, dokud ‌nebude zcela‌ uvařené.
  4. Přidejte⁣ rajčata ⁤a papriky, smíchejte a vařte asi⁣ 2-3 minuty.
  5. Přidejte kečup, ‍kari koření, kmín, ​koriandr, kurkumu, červený pepř a ⁢sůl. Dobře promíchejte.
  6. Ztlumte oheň a nechte jídlo vařit ​dalších 5-7 minut, aby ⁢se chuti ⁣propojily.
  7. Servírujte s‌ rýží nebo indickým chlebem naan.