17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s křupavým masem je lahodný korejský pokrm plný chutí a kontrastů. Tento recept kombinuje zdravou zeleninu, syrovou hovězí slaninu a slunečnicová semínka, vše přikryté vejcem natvrdo. Slepovací silou je pikantní omáčka Gochujang, která dodává jídlu výraznou chuť. Vyzkoušejte tento bibimbap a připravte si osvěžující jídlo s křupavým masem a bohatým smíchem chutí!
Suroviny
- 200 g hovězího masa (řez z bulharska)
- 200 g rýže
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 100 g špenátu
- 1 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky medu
- 1 lžička koření na grilování (např. Gochujang)
- 1 lžička oleje na smažení
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Vejce uvařte natvrdo.
- Maso nasekejte na tenké proužky a osolte a opepřete dle chuti.
- V míse smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, rýžový ocet, med a koření na grilování.
- Maso nechte marinovat v této směsi nejlépe přes noc, ale minimálně 30 minut.
- Rýži uvařte podle pokynů na obalu.
- Na pánev dejte lžičku oleje a osmahněte na ní nasekanou cibuli a česnek. Přidejte maso a opékejte ho dozlatova.
- Očištěnou mrkev a cuketu nakrájejte na jemné nudličky. Přidejte je na pánvi k masu a restujte je asi 5 minut.
- Přidejte špenát a promíchejte, dokud se neudusí.
- Rýži vložte do mísy a na vrch naservírujte připravenou směs s masem a zeleninou.
- Nakrájená vejce rozprostřete po povrchu.
- Bibimbap můžete podávat s kimči a sezamovými semínky.