17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chelo kabab: Tradiční íránské jídlo plné lahodných chutí. Tento recept vás odveze na chuťovou výpravu do íránské kuchyně. Chelo kabab je připravený ze šťavnatého hovězího masa, které je dokonale opečené a dochucené aromatickými kořením. Podává se s vonnou rýží, která je lehce nasládlá a má příjemnou konzistenci. To vše je doplněno zeleninovým salátem a omáčkou na bázi jogurtu. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující chelo kabab a užijte si chuť Orientu doma.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno a přidejte k mase.
- Přidejte kurkumu, mletý kmín, mletý koriandr, sůl, pepř a olivový olej.
- Dobře promíchejte, aby byly všechny suroviny rovnoměrně rozložené.
- Ponechte marinovat v lednici nejméně 1 hodinu, ideálně však přes noc, aby se chutě lépe propojily.
- Na grilu rozpálte uhlíky a vygrilujte kousky masa po dobu přibližně 10 minut na každé straně, nebo dokud nejsou pečlivě propečené.
- Podávejte s rýží nebo chlebem, zeleninou a jogurtem.