17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Krémová bramborová polévka je lahodným provensálským receptem. Tato polévka je bohatá na chuť a dokonale vyvážená. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a chutnou polévku, která je ideální jako hlavní jídlo nebo předkrm.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany kešu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi na troše oleje osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kolečka nakrájený česnek a chvilku ještě orestujte.
- Přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Pak polévku rozmixujte a přidejte smetanu kešu.
- Dobře promíchejte a vařte ještě chvíli, dokud se polévka nezahustí.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Na talíři ozdobte polévku čerstvou nasekanou petrželkou.