16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Biryani s kozím masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na chutnou a exotickou večeři? Vyzkoušejte naše lahodné Biryani⁤ s kozím masem! Tento tradiční indický pokrm ‌je plný bohatých chutí a vůní, které vás přenášejí přímo do ​úchvatné Indie. Biryani s kozím masem je připraven s jemně kořeněným kozím masem, směsí⁤ aromatických koření a dlouhým zrání při ⁣vaření, které dává⁣ rýži nezaměnitelnou chuť a texturu. Přidejte​ do něj své oblíbené zeleniny a užijte ⁢si ‍skvělý večer plný exotických dobroty. Vyzkoušejte naši recepturu na ‌Biryani s kozím masem a překvapte své ⁣blízké ​neotřelou⁣ specialitou!

Suroviny:

  • 500g kozího masa
  • 2 šálky ⁤basmati rýže
  • 2 cibule
  • 4‌ stroužky česneku
  • 1⁢ zelená paprika
  • 1 rajče
  • 1 pomeranč
  • 1 ​kus skořice
  • 4 kardamomové lusky
  • 4 hřebíčky
  • 2 lžičky ​kurkumy
  • 2 lžičky koriandru
  • 2 lžičky ⁣křenové pasty
  • Sůl podle chuti
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájené na menší kostky osolte a opepřete.
  2. V hrnci rozpalte olej a přidejte kostky masa. Smažte je, dokud nezískají⁤ zlatavou barvu. Poté vyjměte maso z ⁣hrnce a nechte⁢ ho stranou.
  3. Do stejného hrnce přidejte cibuli nakrájenou na tenká kolečka a vařte ji, dokud⁢ nezežloutne.
  4. Přidejte česnek a smažte ho spolu⁢ s cibulí, dokud nezačne vonět.
  5. Přidejte zelenou papriku‍ a rajče nakrájené na​ kostičky. Smažte je spolu s cibulí a česnekem, ⁤až změknou.
  6. Přidejte kurkumu, koriandr a křenovou ‌pastu. Dobře promíchejte.
  7. Přidejte maso zpět do hrnce⁤ a zalijte vodou, tak aby bylo maso ponořené. Přidejte také skořici, kardamom a hřebíček.
  8. Vše smíchejte, přikryjte hrnec a vařte na mírném ohni, dokud ‌maso nezměkne. Případně přidávejte vodu podle potřeby.
  9. Zatím‍ si ‌připravte rýži. Umyjte ji a namočte do vody na 30 minut. Poté ⁣ji přelijte do ⁤hrnce s⁣ osolenou vařící vodou a vařte, dokud není téměř uvařená. Odstavte‌ a nechte ji okapat.
  10. Do ‌hrnce s rýží přidejte masovou směs včetně šťávy a přikryjte pokličkou. Nechte rýži dojít na mírném ohni do konce.
  11. Mezitím oloupejte pomeranč a oddělte plátky. Ty pak promíchejte s hotovou rýží.
  12. Biryani s kozím masem je hotový a můžete ho podávat.