16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kokosová polévka s krevetami je lahodným exotickým receptem, který vás okouzlí svými chutěmi. Tato polévka spojuje kokosové mléko s pikantními indonéskými kořením a lahodnými krevetami, vytvářející neodolatelnou kombinaci. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální volbou jak pro večeři, tak i na oslavu zvláštní příležitosti. Užijte si jedinečnou chuť indonéské kuchyně s touto vynikající kokosovou polévkou s krevetami!
Suroviny:
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru (zeleninového nebo drůbežího)
- 200 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 středně velká mrkev
- 1 paprika
- 1 pór
- 1 malý zázvor
- 1 lžička čerstvého limetkového šťávy
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička kari pasty
- čerstvý koriandr na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, mrkev, papriku, pór a zázvor na drobné kousky.
- V hrnci si rozehřejte trochu oleje a osmahněte v něm cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte mrkev, papriku, pór a zázvor a restujte zhruba 5 minut, dokud se zeleninu mírně nezměkne.
- Přidejte kokosové mléko, vývar, limetkovou šťávu, rybí omáčku a kari pastu. Zamíchejte a nechte povařit asi 10 minut.
- V mezičase osmahněte krevety na pánvi se solí a pepřem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte krevety do polévky, promíchejte a nechte vařit dalších 2-3 minuty.
- Ochutnejte polévku a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte polévku teplou, posypanou čerstvým nasekaným koriandrem.